Cyriel Op De Beeck

Cyriel Op De Beeck

De toekomst van ouderenzorg boeit me al sinds het 4de middelbaar. Tijdens een uitstap werd het me duidelijk dat ik nog heel veel kon leren van de ouderen in een woonzorgcentrum. Sindsdien wist ik dat ik mijn toekomst ook tussen de ouderen lag. Ik wilde veel bijleren over de doelgroep en koos daarom dus ook voor de richtingen waarbij ik stage kon doen in deze sector. Eerst heb ik voor Humane wetenschappen gekozen om daarna verder te studeren voor Orthopedagoog met als afstudeer richting “Ouderen in de samenleving”. Tijdens mijn stages heb ik geleerd dat het niet altijd even makkelijk is om medewerkers mee te krijgen in het verhaal van ‘Sense of Home’ en belevingsgericht werken. Hiervoor bood Maite me de perfecte oplossing aan: een cursus ‘Sense of Home Coach’. Hier heb ik geleerd dat de perfecte situatie nog heel ver weg ligt maar dat de weg er naartoe enorm leerrijk en aangenaam is. Nu wil ik mijn kennis gebruiken om collega’s en anderen te laten aanvoelen hoe fijn het kan zijn om belevingsgericht te werken.