Groen domein met boerderij

Groen domein met boerderij

Ondanks corona hebben we dit jaar in WZC De Vaeren enorm geïnvesteerd in onze boerderij. Onze boerderij verwelkomden 4 biggetjes en 2 geitjes naast onze Bambi’s, kippen en eenden. Er werd grote kuis gedaan, heringericht en extra stallen gebouwd.  Dit alles met veel helpende handen van vrijwilligers, personeel en ook enkele bewoners droegen hun steentje bij. Eveneens werd er een werkgroep ‘boerderij’ opgericht, zodat alle ideeën en initiatieven gebundeld en begeleid kunnen worden.

Zomer of winter, onze bewoners, familie, personeel als vrijwilligers vinden het heerlijk om te vertoeven op onze boerderij. De natuur, de dieren, het groen, …  Het zorgt voor verbinding, rust en een thuisgevoel.

Dagelijks zie je familie genieten van onze boerderij en tuin tijdens een wandeling met onze bewoners. Ook het personeel en vrijwilligers doen maar al te graag een wandeling samen met onze bewoners. Sommige bewoners trekken er liever zelf op uit en doen dagelijks hun aantal toertjes rondom het domein.  Andere genieten ervan om op de eerste rij te zitten bij de voedermomenten. Er zij bewoners die liever zelf de handen uit de mouwen steken door de bladeren te ruimen, de dieren mee eten te geven of de plantjes te verzorgen.