Luister naar deze muziek om  “sense of home” nooit te vergeten

Luister naar deze muziek om “sense of home” nooit te vergeten

Het is weer zover: de examens staan voor de deur. Voor 6 studenten orthopedagogie en 6 gedreven medewerkers uit het werkveld van de ouderenzorg is het de afsluiting van een onvergetelijk semester. We doken in het sense of home-model in al zijn aspecten. Niet makkelijk tijdens corona én cyberattack. Maar we maakten van de nood een deugd. Een uitgelezen kans om de “classroom te flippen”. Er werden geen kostbare contactmomenten verspild: theorie werd waar mogelijk thuis bestudeerd aan de hand van vooropgenomen lessen, en werd onmiddellijk vertaald naar de eigen praktijk. Opdrachten waarin iedereen werd uitgenodigd om zijn beroepspersoon verder te ontplooien, waarin hoofd, handen en hart werden aangesproken. Daarna samen leren van en met elkaar. Het resultaat was ongelooflijk: 12 mensen die elkaar nog nooit life ontmoetten werden een groep. In een veilig en warm klimaat leerde iedereen zoveel hij kon. Theoretische concepten werden eigen gemaakt. Sense of home werd vertaald naar de praktijk. Chapeau allemaal!

Om de vijf stemmen uit het model nog beter te doorgronden stelden we met onze groep per stem een afspeellijst samen. Deze week introduceren we elkaar dag een nieuwe stem. We beginnen met de stem van verbinden.

Krijg je ondertussen ook al zin krijgt om je te verdiepen in sense of home? Spijt dat je er niet bij was? Geen probleem, in september starten we opnieuw. Meer info daarover vind je hier.