Schatten in Porto

Schatten in Porto

De internationale week, georganiseerd door de Paula Frassinetti-hogeschool, in Porto was inspirerend.  Europese samenwerking betekent niet alleen uitwisseling van studenten en lectoren, maar ook van competenties, referentiekader, ideeën én toekomstdromen!

Wij dromen ervan om met “a sense of home” te kunnen bijdragen aan de levenskwaliteit van alle ouderen, ook de ouderen die thuis wonen.  Deze ouderen zijn niet altijd makkelijk te bereiken. Samen met de Avans hogeschool en stichting de tijdmachine willen we hier onze schouders onder zetten.

Ook in Porto hebben thuiswonende ouderen het niet makkelijk. Ze voelen zich niet altijd thuis in hun eigen stad, omdat die zich vooral op toerisme heeft gericht.  Het “centro social e paroquial Sao Nicolau” probeert hun sense of home te ondersteunen door de tentoonstelling “tesouros com historia” te organiseren, een Portugese tijdmachine.

Een tijdmachine of schatkist uit het verleden, zou hierin wel eens het verschil kunnen maken. Zulke sociaal-artistieke projecten kunnen de brug slaan tussen mensen. Net wat we nodig hebben voor een zorgzame samenleving.

We hopen dat hieruit nog een mooie Europese samenwerking kan groeien!