Smart tv-scherm op staander zorgt voor contact

Smart tv-scherm op staander zorgt voor contact

Sinds kort zijn wij in WZC De Vaeren in het bezit van een grote smart Tv-scherm inclusief staander van 75 inch. Een grote investering, maar het is het meer dan waard. Dankzij dit Tv-scherm is het voor onze bewoners een stap minder ver om contact te houden met de buitenwereld.  Zeker in tijden van ‘covid-19’ een zeer dankbaar medium.

Een whats-App gesprek op groot scherm ideaal voor wie niet goed hoort of ziet. Muziek op vraag afspelen via YouTube is makkelijker dan ooit tevoren. Een ruim aanbod aan films en series dankzij ons Netflix account. Even een kijkje nemen samen met bewoners op onze facebook-pagina. Heerlijk om die fonkelende oogjes te zien wanneer ze zichzelf op een foto zien en de lieve reacties lezen.

Helaas kunnen we dit jaar geen scholen ontvangen wegens corona. Een plezier voor groot en klein is het jaarlijks drie koningen zingen van de leerlingen van het 2de leerjaar.  We bedachten een alternatief, dankzij ons Tv-scherm kunnen wij hun videoboodschappen en liedjes tijdens een gezellig Apero-moment afspelen voor onze bewoners. Op de foto zien jullie het klein gelukje van een van onze bewoner, met name live volgen van de thesis verdediging van zijn kleinzoon.  Dankzij ons Tv-scherm en het online medium Zoom konden we dit klein gelukje waar maken. Zijn vrouw die niet bij ons verblijft was ons ontzettend dankbaar dat we dit hebben mogelijk gemaakt. Ons Tv-Scherm werd gebruikt om op onze afdeling vergeet-me-nietjes een ‘feel – good-movie’ af te spelen. Een video met alle lichtpuntjes van dit jaar in tijden van corona. Bewoners en personeel waren erg ontroerd.