Intimiteit en seksualiteit, ook in het woonzorgcentrum!

Intimiteit en seksualiteit, ook in het woonzorgcentrum!

Relatievorming, tederheid, intimiteit en seksualiteit zijn basisbehoeften voor elk van ons, ook op latere leeftijd. Het hoort bij de levenskwaliteit van ieder mens. Daarom willen we in Lindelo als woonzorgcentrum op een respectvolle, deskundige en vooral begripvolle manier van omgaan met intimiteit en seksualiteit.

Indien gewenst, is er de mogelijkheid om een nacht te blijven slapen bij uw partner, wij voorzien een bed dat op de kamer van uw partner geplaatst wordt. Ook 2 keer per jaar organiseren wij een partnernamiddag, bedoeling van deze namiddag is om verhalen van de partners te beluisteren en samen ervaringen te delen. Verder willen we de speciale gelegenheden voor koppels niet zomaar laten voorbij gaan: valentijn, jubilea,…

Elke namiddag is onze staminee open, waar zowel bewoner als partner gratis consumeren, hiermee trachten we de drempel om op bezoek te komen te verlagen.

In Lindelo ijveren wij ernaar dat onze bewoners en hun partners zich thuis voelen in onze organisatie. Dit betekent dat we de nodige privacy en discretie bieden. Het is evident dat partners in alle rust samen willen zijn.