Studenten stellen vragen aan Roger Lybaert

Studenten stellen vragen aan Roger Lybaert

Het is niet vanzelfsprekend, het eerste jaar op de hogeschool en dat tijdens corona! Onze studenten bachelor orthopedagogie staan met hun beide voeten in de wereld en proberen net in deze moeilijke periode de generatiekloof te overbruggen. In de eerste semester hebben ze vier gesprekken gevoerd met een oudere uit hun eigen omgeving. Gesprekken die voortvloeiden uit de opleidingsonderdelen die ze volgden: over opvoeding, stress, maatschappij, het dagelijks leven vroeger en nu,… De reflecties op deze gesprekken waren hartverwarmend. Hier kan je een bloemlezing vinden.

Om ouderen in het WZC een hart onder de riem te steken tijdens de kerstperiode maakten ze digitale omhelzingen.

Op dit moment maken ze digital stories over hoe zij 100 jaar zouden willen worden, waarom ze voor een borgberoep kiezen en hoe dit er 100 jaar geleden uitzag. Dit doen ze ter gelegenheid van de 100e verjaardag van het Jo vissersfonds.

Om hun beeld over ouderen in onze samenleving nog meer te verbreden leerden ze Roger Lybaert kennen. Ze lazen zijn verhaal in het boek “verplant” van Ann Peuteman, namen zijn opiniestuk door in Knack en herbekeken zijn interview in de afspraak. Zijn dochter, Leentje maakte deze documentaire over zijn leven in het WZC. Op basis daarvan konden ze vragen formuleren voor Roger Lybaert. Kijk hier mee naar dit interview.